Nasdaq och Svensk Värdepappersmarknad bjuder in till webinar
29
MAJ
13:00 - 14:30

PLATS
Virtuellt via Zoom

Hur kan svenskt näringsliv stärka sin konkurrenskraft genom innovativa företag och satsningar inom hållbarhet och hur faller det in under det svenska EU-ordförandeskapet?

Det första halvåret 2023 är Sverige ordförande i EU:s ministerråd. Ordförandeskapet innebär att Sverige under sex månader planerar och leder arbetet i ministerrådet samt företräder rådet i förbindelserna med övriga EU-institutioner. Frågan hur EU långsiktigt kan öka sin konkurrenskraft finns högt på agendan i det svenska EU-ordförandeskapet. Detta ser näringslivet mycket positivt på eftersom konkurrenskraften är central för att stärka Europa långsiktigt och säkerställa att Europa kan vara i framkant, inte minst inom innovation och hållbarhet.  

Nasdaq och Svensk Värdepappersmarknad välkomnar dig till ett webinar där vi, tillsammans med Svenskt Näringsliv, diskuterar betydelsen av en strategi för att stärka EUs konkurrenskraft i ett internationellt perspektiv och Sveriges möjligheter att öka sitt långsiktiga engagemang i EU-arbetet i kölvattnet av det svenska EU-ordförandeskapet.


Agenda:
- Öppningsanförande, Niklas Wykman, Finansmarknadsminister

Paneldiskussion:

- Fredrik Ekström, VD Nasdaq Stockholm
- Urban Funered  VD Svensk Värdepappersmarknad,

- Fredrik Sjögren, Director of EU Affairs, Svenskt Näringsliv

- Moderator, Andreas Gustafsson, SVP & General Counsel Europe, Nasdaq

Anmäl dig idag!

Registrera dig här:

Thank you for registering.
We will get back you soon

Frågor?

Har du några funderingar, är du varmt välkommen att kontakta [email protected]

Your personal data will be processed in accordance with our Privacy Policy